Видове мрежи. Как да изберем подходяща мрежа за нашия дом

Видове мрежи. Как да изберем подходяща мрежа за нашия дом

Личната градина е сред най-съкровените пространства за всеки човек. Мястото, в което той се свързва с природата без да напуска очертанията и да губи уюта на собствения си дом. Градината е това магично пространство, в което можеш да останеш сам с мислите си или да събереш всички любими същества на свеж въздух. Най-често използваният и лесен начин за ограждане на това любимо пространство е оградната мрежа. Сред основните плюсове на най-разпространеното оградно съоръжение е, че се вписва почти незабележимо в природната среда, без да влияе на кръгозора. Оградните мрежи ограничават минимално пространството и създават усещане за простор. Същевременно с това оградите, изградени от мрежа гарантират сигурна защита срещу преминаване дори на дребни животни и са преграда срещу проникване от неканени хора.

Предимство на плетената мрежа е нейната здравина. Това е най-масовата мрежа в миналото, която и сега е предпочитана поради здравината и дългосрочното ползване.
Предимство но електрозаварената мрежа е това, че е най-евтиният вариант да се заградиш, но по качество не отстъпва на останалите.

С невисоката цена и лесното ѝ монтиране, оградната мрежа се превръща в предпочитан вариант за очертаване на всякакви видове парцели от различни земни площи и дворни пространства през всякакви типове постройки и намира широко приложение в селското стопанство, животновъдството, индустрията, военната промишленост, за ограждения на спортни площадки и игрища, частни къщи, вили и терени и много други.

Най-често плетените оградни мрежи се изработват чрез преплитане на горещо поцинковани телове.

Това ги прави изключително здрави, като за оптималния си бюджет предоставят широка гама от комбинации между дебелината на тела и размера на окото на мрежата.

Най-често дебелината на тела е между 1,80 mm и 3,00 mm, а размера на окото между 2х2 cm и 10х10 cm.

Един от основните плюсове на това оградно решение обаче е, че могат да бъдат изпълнени нестандартни мрежи, съобразени с вашите лични изисквания.

В зависимост от нуждите могат да бъдат използвани различни типове оградни мрежи, като най-често те се разделят на:

Плетената оградна мрежа се предлага във вариант с поцинкована или черна тел. Най-често при изработването ѝ нишките и са огънати в зиг-заг форма и вървят вертикално, така се получава плетка с ромбоидна форма на отворите. Сред основните предимства на плетената оградна мрежа е по-ниската й цена и нейната здравина.

Електро-заварената оградна мрежа има широко приложение. Сред основните предимства на електро-заварената мрежа  е по-ниската й цена, тя се изработва от полутвърда галванизирана тел, която е високо устойчива на напън и е изключително лесна за монтаж. Тя е най-евтиният вариант за заграждане.

Хексагоналната мрежа се произвежда от висококачествена, дълбокопоцинкована, горещо галванизирана тел. Тя е двойно усукана, което гарантира по-голяма якост, устойчивост и издръжливост на опън,  предлага повишена здравина и трайност, поради характеристиките на използвания материал. ,както и дълготраен живот. Хексагоналната мрежа се използва за защита от природни опасности, като падащи камъни, висящи скални блокове, свлачища и др.

Представяме Ви няколко важни съвета, които трябва да вземете предвид, когато избирате вашия тип и размер мрежа:

При избор на най-правилната за вас мрежа съобразявайте не само височината и дължината  на топа, но и размера на квадратчето. Ако държите на здравината и дълготрайността на вашето оградно решение, когато правите своя избор трябва да вземете предвид и дебелината на тела, от който е изработена мрежата. Не на последно място трябва да съобразите атмосферните условия, на които ще бъде изложена тя. Така например, ако вашата оградна мрежа ще е на място, което предполага корозия – трябва да изберете поцинкована мрежа, която дългосрочно ще устои на атмосферните влияния.

С широкия си спектър на приложение, добрата цена и лесното монтиране, оградната мрежа неибежно се превръща в най-широко разпространения и релевантен избор за ограждане.

Галерия

Comments are disabled.